Kim

Hallo daar..........

 

Mijn naam is Kim.  Moeder van 2 kinderen ( Pien (7) en Mik (mijn naam omgedraaid van 6).

Bij beide zwangerschappen ben ik 30 kilo aangekomen. Ik dacht altijd dat die kilo's na de bevalling als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Naïef en diep van binnen weet je natuurlijk dat, dat absoluut niet het geval was.  

Maar wat deed ik eraan:

Heel veel sporten ( pilates, elke dag een uur) en weinig eten, met als gevolg dat de kilo's eraf vlogen en ik binnen een half jaar weer op mijn oude gewicht was. Goed? Absoluut niet! Ik was niet te genieten en had de hele dag door honger. 

 

Inmiddels ben ik weer heel wat jaartjes verder, met hier en daar schommelingen in mijn gewicht. Geloof me ik heb absoluut niets te klagen over hoe ik eruit zie. Maar het kan natuurlijk altijd beter en gezonder.

 

Eind april kwam ik tot een keerpunt. Ik snoepte veel ( heel veel), at weinig groenten en een glaasje wijn elke avond was ook niet verkeerd. Ik merkte dat mijn lichaam moe was, ik voelde me net een slak.En dat voor een vrouw van 36 jaar. Dat kon gewoonweg niet. En zoals ik nou eenmaal ben, ging ik weer op zoek om mijn conditie te verbeteren. Op internet vond ik een artikel dat suikers slecht waren ( wist ik natuurlijk al) en begon de eerste week eens zonder snoepen. Ik trilde van alle kanten. Al gauw kwam ik het woord Paleo tegen. In eerste instantie dacht ik, ja doei ik ga in het heetst van de strijd in de ochtend ff een complete maaltijd bereiden voor mijn gezin. Maar Kim is niet Kim als ze daar een oplossing voor ging vinden.

 

Voordat ik mijn gezin wilde opdringen met een nieuwe leefwijze, heb ik eerst zelf het 30 dagen volgehouden en gekeken wat het effect op mijn lichaam was..................

ik stond versteld! 

 

Ik was fitter, had geen honger meer en mijn gewicht bleef stabiel, daarbij kwamen ineens spieren naar boven die ik eerder nog niet gezien had. Ik moet wel toegeven dat ik wel hardloop. Maar door het eten van de goede voeding heb ik meer energie en gaat het hardlopen een stuk gemakkelijker. Kun je je voorstellen, april ben ik begonnen met hardlopen, voor de eerste keer in mijn leven met een energieniveau dat zo laag was, dat ik na 500 meter al op de grond lag en in mijn hoofd dacht dat deze sport nu eenmaal niet voor me weg was gelegd. Nu 5 maanden later, heb ik inmiddels al een afstand van 20 km afgelegd en ren ik gemiddeld 13 km per uur. Bijna fluitend! Ik heb zoveel energie dat ik elke dag probeer een afstand van 7 km minimaal af te leggen en dat lukt, mits mijn werktijden het toestaan. Ik zie het als tijd voor mezelf, heerlijk met je neus in de frisse lucht, muziek in mijn oren en verstand op 0. 

 De kinderen doen ook een beetje mee. Ik wil hun niet belasten met het ontzeggen van sommige lekkernijen en ze houden nou eenmaal van een broodje op zijn tijd en een ijsje hier en daar. Maar ze smullen tijdens het avondeten van al het lekkers wat ze voorgeschoteld krijgen.

 En omdat ik graag wil dat iedereen zich zo goed en fit gaat voelen, heb ik besloten om alles wat ik weet over te brengen. Ik maak lekkere recepten die gemakkelijk te maken zijn, ook onder tijdsdruk.  Dus wie weet kan ik iemand overhalen. Daarbij is deze levenswijze ook perfect voor mensen met een lactoseintollerantie of glutenallergie, want ook dit alles zit niet in deze recepten.