Wat mag ik niet

Wat en waarom niet:

 

Graan (tarwe, spelt, mais, haver, rijst, pasta, brood). Het bevat minder voedingswaarde dan groenten, fruit, noten, zaden en vlees. Het geeft je lichaam juist een insulinepiek. Ons lichaam is ook niet gemaakt om zoveel ervan te verteren.

 

Peulvruchten (pinda's, sojabonen, linzen, bonen en erwten). Ze hebben een lagere kwaliteit dan andere groenten, fruit, zaden, noten, vlees of vis. Daarbij bevatten ze de stof lectine, wat een giftige stof is wat de plant aanmaakt om zich te beschermen.

 

Zuivel (melk, gewone boter, margarine). Melk is alleen ontwikkeld voor de groei, maar zal je niet helpen met het verbranden van vet. Het heeft veel koolhydraten en lactose zorgt voor een insulineverhoging.

 

Alcohol met het drinken van alcohol stopt je lichaam meteen met het verbranden van vet en probeert meteen de alcohol af te breken. Een glaasje op zijn tijd kan geen kwaad, maar ga geen avondje doorzakken en drink een glas water tussendoor om het te verdunnen. Biologische rode wijn is dan de beste keus.

 

De gewone aardappel, ook deze zorgt voor een hoge insulinereactie.

 

Tevens houdt afstand van alle bewerkte voeding. Lees de etiketten op de achterkant. Zie je een ingredient dat je hoofd doet duizelen, omdat je geen idee hebt wat het is, weg ermee. Dit geld ook voor e- nummers. Waarom iets eten wat je niet kent. Het is allemaal gemaakt om het langer houdbaar te houden of het een geweldige kleur te geven. Aan de stof zelf zit niet eens een smaakje waarschijnlijk.

Al het snoepgoed, chips....................................

 

Fastfoodketens, de naam zegt eigenlijk al genoeg! Voor eten neem je de tijd!

 

Maar mag ik dan nog wel iets?

Ja en heel erg veel, dat lees je bij het volgende deel. En natuurlijk mag je best een dag uit je dak gaan. Heb dan ook geen schuldgevoel. Ik ga ook wel eens uiteten en pak dan die patatjes, ijsjes en sausjes. En een stukje taart op een verjaardag is ook wel eens van toepassing. Of een wijntje met kaasjes en een salade op een avondje knusheid. Maar als je de rest van de tijd je bezighoudt met goede voeding, kan dit.

 

Als tip geef ik je wel dat je lichaam de eerste 30 dagen moet wennen aan het andere patroon in je voeding, dus de eerste dagen zou ik me wel aan dit alles houden. Zeker als je doel afvallen is.