Blog

25. okt, 2016

Hallo allemaal,

Inmiddels ben ik al ruim 2 jaar bezig met Paleo, ik kan niks anders zeggen dan dat ik geestelijk en lichamelijk enorm goed in mijn vel zit. Door mijn enthousiasme heb ik al meerdere personen meegekregen om mee te doen en ook zij zijn helemaal lovend over hun nieuwe eetpatroon. Ook krijg ik veel vragen over hoe te beginnen en is het niet veel te veel werk? Veel mensen zeggen er geen tijd voor te hebben. Maar zeg nu eens eerlijk: is er niks belangrijkers dan een gezond lichaam? Zonder een gezondlichaam kun je toch niet optimaal functioneren. Na het volhouden van  30 dagen Paleo voel je je echt een heel ander mens en weet ik zeker dat je broodjes bakken, helemaal geen probleem meer is. En daarbij, zoveel tijd zit er eigenlijk niet in. Er zijn 100 excuses om er niet aan te beginnen, maar denk je in oplossingen en positiviteit dan moet Paleo helemaal geen beer op de weg zijn, het gaat tenslotte om jezelf. Oké, het is wel eens lastig op een feestje of etentje, maar eens af en toe cheaten kan echt geen kwaad. Tenzij je in je eerste 30 dagen zit. Je lichaam moet wennen aan je nieuwe voedingspatroon, met name leren omgaan met minder koolhydraten, geen suikers en vet. De rest zit echt tussen de oren. Zie maar naar de mensen tegenover je aan tafel als die weer in een boterham zitten te bijten, terwijl jij aan je heerlijks salade zit of gevulde wrap of omelet.Inmiddels ben ik 38 jaar, heb al 2 x een halve marathon gelopen, waarbij de laatste x sneller was dan de eerste. Fitness ik elke week ( sinds 2 maanden ) en groeien mijn spieren enorm, omdat mijn lichaam voor het grootste deel vet verbrand en geen koolhydraten. Een tijd geleden was ik slank, maar mager en iel, nu ben ik gespierd en weeg ik zelfs zwaarder, terwijl mijn kledingmaat hetzelfde is. Dus aangekomen in spieren en niet in vet. Ik ben gelukkiger met mezelf dan ooit, niet moe, maar fit! Dus kom op doe mee met mijn 30 dagen op Facebook en ga ervoor.

16. sep, 2015

Allereerst, schroom niet om eens een leuk berichtje achter te laten op het gastenboek. Ik ben zo benieuwd wat anderen van mijn recepten vinden.

 

Wist je trouwens dat in een Paleo leefwijze vet juist heel belangrijk is. Je lichaam heeft juist veel vetten nodig om te functioneren. Vet haal je uit noten, vlees, vis, zaden, olieen en kokos bijvoorbeeld.Als je goede koolhydraten eet, zoals uit groenten, worden deze niet opgeslagen als vet, maar meteen verbrand door je lichaam, want dat is wat je lichaam de hele dag doet, verbranden. En omdat je lichaam geen vet meer opslaat, kan het meteen het vet verbranden wat je tot je neemt, daarvoor heeft je lichaam energie nodig. Eet je te weinig dan komt je lichaam in een reservemodus en vertraagt je vetverbranding juist.

 

En dit is wat ik zo op een dag naar binnenwerk ( zonder aan te komen). Natuurlijk eet ik elke dag wat anders, zodat er ook nieuwe recepten ontwikkeld worden.

  • ontbijt in de vorm van musli en fruit
  • energiereep
  • salade
  • handje noten met een handje incabessen
  • chili met zoete aardappel
  • gebakje bij de thee
  • en om 21 uur nog een handje noten of een half zakje groentenchips ( gezondheidswinkel)

Lekker veel dus. Ik heb nooit een honger gevoel en mijn insulinepeil blijft stabiel.

 

Zijn er vragen dan hoor ik het graag.